24 de novembre de 2012

Restablir el Regne de la Possibilitat


Si al meu fill li dic que a fora hi ha un elefant que l’espera, s’ho creu, ho creu possible! Quina diferència hi ha entre ell i els adults? Què perdem al llarg dels anys? Podem tornar a restablir el Regne de la Possibilitat?

FRASES per pensar:

Cada dia és una nova possibilitat.

Déu no t’hauria donat la capacitat de somniar sense donar-te també la possibilitat de convertir els teus somnis en realitat. Hector Tassinari.

Deixa de pensar en termes de limitacions i comença a pensar en termes de possibilitats. Ferry Josephson.

La possibilitat de realitzar un somni és el que fa que la vida sigui interessant. Paulo Cohelo.

Els que asseguren que és impossible, no haurien d’interrompre als que ho estem intentant. Thomas Edison.

Només una cosa torna un somni impossible: la por a fracassar. Paulo Coelho.

No diguis és impossible. Digues: no ho he fet encara! Proverbi japonès

Comença fent el que és necessari, després fes allò que sigui possible, i acabaràs fent l’impossible. Francesc d’Asís

Només és possible avançar quan es mira lluny, només es progressa quan es pensa en gran. J. Ortega y Gasset

Com que no sabien que era impossible, ho van fer.

Si crees en los sueños, éstos se cumplirán porque creer y crear sólo están a una letra de distancia. Albert Espinosa.A on em connecto quan crec en el regne de la possibilitat?

Us deixo amb dos fragments del llibre: Ecologia emocional per al nou mil·lenni, de Soler&Conangla

“A vegades no aconseguim el que volem, no tant perquè no en som capaços sinó perquè no ho creiem possible, i quan una creença així se’ns instal·la al cap, la ment filtra només el que la confirma, i deixa de banda tota la resta. Així doncs, si pensem “no puc”, no podrem. Si pensem “no és possible” no ho serà, perquè ja ni ho intentarem.

L’ecologia emocional proposa restablir el regne de la possibilitat. Tot és possible si estem disposats a invertir-hi temps, energia i amor, si creem sinergies amb els altres, si no volem recollir-ne immediatament els fruits i estem disposats a sembrar perquè les altres generacions els recullin.

El que fa anys es creia impossible ara és una realitat. Una vida és un temps massa breu per veure determinats somnis complerts, però és intel·ligent apostar perquè els nostres somnis acabin sent les realitats dels nostres fills i néts, per aconseguir-ho hem de crear les condicions per provocar l’èxit, ampliar els espais de llibertat que ens permetem, esforçar-nos i assumir riscos.

De vegades ens queixem que no tenim sort o que la vida no és justa amb nosaltres. Potser pensem que no disposem d’espais adequats per créixer o de prou recursos per ser feliços. Però al nostre interior, on nien els somnis, hi ha la música, la clau de l’equilibri i la llavor de la creació. Buscar el camí fins en aquest centre és la nostra tasca.”


“Algun dia podem arribar a ser tot el que estimem perquè els materials per aconseguir-ho són al nostre interior. La nostra missió és buscar-los i crear la nostra versió possible d’ésser humà. Afortunadament, no estem sols en aquesta tasca. El món és ple de persones que han donat alguna cosa valuosa, que ens han mostrat camins millors, que ens han inspirant i ens han traslladat el seu llegat... podem construir conjuntament una societat millor, sempre que el punt de partida sigui centrar-se a viure el que es vol i convertir-se un mateix en allò que estima. I aquest camí no és ni fàcil, ni ràpid, ni còmode... un dia podrem ser tot el que estimem si estem disposats a viure connectats a tots aquests poders personals. No es tracta de saber-los, ni de predicar-los. Es tracta, únicament i necessàriament, de viure’ls cada dia i a totes hores. Si ho fem així podrem fer realitat els nostres millors somnis.”


Quanta energia i temps invertiu cada dia per fer realitat els vostres somnis?


Una abraçada, Roser.

2 comentaris:

 1. Fantàstica entrada Roser, i la selecció de frases molt bona. Em va agradar molt el llibre de l'Ecología emocional, de la Mercé Conangla i Jaume Soler, ara buscaré aquest que ens recomanes. Una abraçada!
  P.E. Ah, jo crec en lo impossible!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Elisenda!

   Sí, realment l'ecologia emocional per mi és una manera responsable i conscient de viure la vida! De fet, et recomano tota la bibliografia del Jaume i la Mercè!

   Una abraçada Elisenda!
   Roser.

   Elimina